HomeNieuwsDe Plus definitief in handen van Jumbo

De Plus definitief in handen van Jumbo

Het had de kop van een nieuwsbericht op RTL Z kunnen zijn, maar u leest nog wel degelijk het wielernieuws. Jumbo, dat volgend jaar het hoofdsponsorschap van Lotto overneemt, heeft zich namelijk weten te verzekeren van de komst van Laurens De Plus.

De Plus komt de komende twee jaar uit voor de Nederlandse WorldTour-equipe. De 22-jarige Vlaming reed zijn hele profcarrière voor Quick-Step Floors, maar na drie seizoenen onder de vleugels van Patrick Lefevere ziet hij nu bij de formatie van manager Richard Plugge het beste toekomstperspectief.

In het perspraatje dat zijn nieuwe werkgever deed uitgaan noemt De Plus LottoNL-Jumbo een ideale ploeg voor hem. Zo roemt hij onder meer het rijden van de ploeg tijdens de Ronde vank Frankrijk en is hij onder de indruk van de teamsfeer: "LottoNL-Jumbo heeft bewezen goed te werken met jongeren en ze verder te kunnen ontwikkelen. Dit is voor mij een unieke kans om me verder te ontwikkelen en me later hopelijk ook zo te tonen in grote rondes."

Volgens sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman zijn LottoNL-Jumbo en De Plus een goede match: "Door de langdurige sponsorverbintenis met Jumbo zijn we in staat om naar de lange termijn te kijken. We willen graag de grootste talenten binnen onze ploeg hebben en we scouten daarom intensief in de leeftijdscategorie van 22 tot 25 jaar. Dat is de nieuwe generatie kopmannen."

"We gaan jongens als Laurens in dat proces geleidelijk begeleiden: van ondersteuning van onze huidige kopmannen tot mogelijkheden om zelf het leiderschap te dragen", besluit Zeeman zijn relaas.

In zijn drie jaar voor Quick-Step Floors maakte De Plus vele teamsuccessen mee, maar zelf kwam hij nog niet aan juichen toe. Dit jaar heeft de Belg nog geen dertig koersdagen op zijn teller staan. Dat komt vooral door een aanrijding op trainingskamp in Zuid-Afrika. Samen met ploegmaat Petr Vakoc werd hij geschept door een vrachtwagen. Na een maandenlange revalidatie kon hij pas in de eendagsklassieker van Frankfurt weer zijn rentree maken. 

Het vorige seizoen eindigde voor De Plus ook al met een klapper. In de Ronde van Lombardije kwam hij zwaar ten val tijdens de afdaling van de Muro di Sormano. Nu hoopt de Belg zijn periode bij Quick-Step Floors goed af te sluiten met goede prestaties in de Vuelta a España. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Jan Bakelants pleit voor maatregelen na val Dwars Door Vlaanderen: ‘Soort airbag die in je rug zit’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...

Renaat Schotte: ‘Zo’n valpartij nooit live gezien, het was gewoon vies’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas - bijna letterlijk -...

Matteo Jorgenson over Visma | Lease a Bike: ‘Ze hebben me zelfs nog verbaasd’

In ons nieuwste magazine – de superdikke seizoengids met alle info over het wielerseizoen...

Meer zoals dit

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...

Van Aert brak naast sleutelbeen en ribben ook borstbeen, vanavond al operatie

Matteo Jorgenson heeft Dwars door Vlaanderen op zijn naam geschreven, maar de generale repetitie...

Marianne Vos wint Dwars door Vlaanderen na sprint-à-deux met Shirin van Anrooij

Net als bij de mannen, verliep de vrouwenkoers niet zonder incidenten. Twee volgwagens die...