De Plus definitief in handen van Jumbo

Het had de kop van een nieuwsbericht op RTL Z kunnen zijn, maar u leest nog wel degelijk het wielernieuws. Jumbo, dat volgend jaar het hoofdsponsorschap van Lotto overneemt, heeft zich namelijk weten te verzekeren van de komst van Laurens De Plus.

Laurens De Plus
  • Afbeelding van Laurens De Plus Laurens De Plus

De Plus komt de komende twee jaar uit voor de Nederlandse WorldTour-equipe. De 22-jarige Vlaming reed zijn hele profcarrière voor Quick-Step Floors, maar na drie seizoenen onder de vleugels van Patrick Lefevere ziet hij nu bij de formatie van manager Richard Plugge het beste toekomstperspectief.

In het perspraatje dat zijn nieuwe werkgever deed uitgaan noemt De Plus LottoNL-Jumbo een ideale ploeg voor hem. Zo roemt hij onder meer het rijden van de ploeg tijdens de Ronde vank Frankrijk en is hij onder de indruk van de teamsfeer: "LottoNL-Jumbo heeft bewezen goed te werken met jongeren en ze verder te kunnen ontwikkelen. Dit is voor mij een unieke kans om me verder te ontwikkelen en me later hopelijk ook zo te tonen in grote rondes."

Volgens sportief verantwoordelijke Merijn Zeeman zijn LottoNL-Jumbo en De Plus een goede match: "Door de langdurige sponsorverbintenis met Jumbo zijn we in staat om naar de lange termijn te kijken. We willen graag de grootste talenten binnen onze ploeg hebben en we scouten daarom intensief in de leeftijdscategorie van 22 tot 25 jaar. Dat is de nieuwe generatie kopmannen."

"We gaan jongens als Laurens in dat proces geleidelijk begeleiden: van ondersteuning van onze huidige kopmannen tot mogelijkheden om zelf het leiderschap te dragen", besluit Zeeman zijn relaas.

In zijn drie jaar voor Quick-Step Floors maakte De Plus vele teamsuccessen mee, maar zelf kwam hij nog niet aan juichen toe. Dit jaar heeft de Belg nog geen dertig koersdagen op zijn teller staan. Dat komt vooral door een aanrijding op trainingskamp in Zuid-Afrika. Samen met ploegmaat Petr Vakoc werd hij geschept door een vrachtwagen. Na een maandenlange revalidatie kon hij pas in de eendagsklassieker van Frankfurt weer zijn rentree maken. 

Het vorige seizoen eindigde voor De Plus ook al met een klapper. In de Ronde van Lombardije kwam hij zwaar ten val tijdens de afdaling van de Muro di Sormano. Nu hoopt de Belg zijn periode bij Quick-Step Floors goed af te sluiten met goede prestaties in de Vuelta a España.