Deze 7 namen moeten Urán aan Vuelta-winst helpen

Rigoberto Urán zal voor EF Education First de klassementsrenner zijn tijdens de aankomende Vuelta a España. Onder meer een landgenoot maakt deel uit van de selectie van de Amerikaanse ploeg.

Urán
  • Rigoberto Urán Rigoberto Urán

De acht namen maakte de ploeg van Jonathan Vaughters bekend via een persbericht. Sebastian Langeveld is een van de knechten van Urán, de Nederlander zal vooral wanneer het niet bergop gaat belangrijk zijn voor de Colombiaan. Urán viel tijdens de afgelopen Tour de France geblesseerd uit, een teleurstelling na zijn tweede plaats in de Tour van 2017.

"Ik heb een sterke ploeg rond me voor de Vuelta", vertelt de Colombiaan op de website van zijn werkgever. "Jongens voor de vlakke wegen en voor in de bergen: alles is aanwezig. Ik denk dat we iets speciaals kunnen doen in Spanje", blikt Urán vooruit.

Naast Langeveld komen Simon Clarke, Mitch Docker, Dani Moreno, Pierre Rolland, Tom Van Asbroeck en Michael Woods aan de start voor EF Education First in Málaga. Voor Urán is het zijn vijfde Vuelta, nog nooit eindigde de Colombiaan bij de beste tien van het klassement.