Gregor Mühlberger verrast favorieten in BinckBank Tour, Mohoric blijft leider

De zesde etappe van de BinckBank Tour is gewonnen door Gregor Mühlberger. De Oostenrijker van Bora-Hansgrohe ontsnapte in de slotkilometers en wist in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard de favorieten voor te blijven. Mohoric blijft de leider.

Gregor Mühlberger
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Gregor Mühlberger Gregor Mühlberger
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Nick van der Lijke van Team Roompot en drie andere coureurs trokken al vroeg in de koers ten aanval. 180 kilometers door de Zuid-Limburgse heuvels stonden op het programma, met regelmatig een lastige kuitenbijter in het parkoers.

De vlucht van de dag werd op vijftig kilometer van de finish alweer ingerekend door het peloton. Timo Roosen van LottoNL-Jumbo en zijn Bora-collega Maciej Bodnar waren de volgende renners die demarreerden. Tim Wellens kwam hen even later met Jasper Stuyven en Yves Lampaert achterna; zij sloten op dertien kilometer van de finish aan bij Roosen en Bodnar. Ook Greg Van Avermaet en Michael Matthews kwamen erbij, maar al snel dreigde een hergroepering.

Wellens was er daarna als de kippen bij om opnieuw een aanval te plaatsen. Klassementsleider Mohoric ging zelf in de achtervolging, maar het lukte hem niet direct om aan te sluiten. Stybar lukte het wel, op vier kilometer van de finish. Nederlander Dylan van Baarle en de Oostenrijkse Gregor Mühlberger gingen erachteraan. In de slotkilometers dreigde een hergroepering echter opnieuw. 

Mühlberger dacht daar alleen anders over. Hij demarreerde en verraste de favorieten. De 24-jarige renner van Bora-Hansgrohe werd niet meer teruggegrepen en zodoende kon hij solo zegevieren in het Tom Dumoulin Bike Park te Sittard.