Marianne Vos zegeviert opnieuw in Noorwegen

Opnieuw prijs voor Marianne Vos. Nadat de Brabantse gisteren de openingsetappe van de Ladies Tour of Norway won, pakte ze vandaag in het regenachtige Sarpsborg ook de tweede etappe.

Marianne Vos

In Sarpsborg stond een lokaal circuit van een kleine zeven kilometer op het programma. Licht heuvelachtig en perfect voor een aanval in de slotkilometers dus. En dat was precies wat Lucinda Brand deed. Vijf rensters vergezelden haar, onder wie Marianne Vos. Boels-Dolmans sleurde echter hard aan het achtervolgende peloton, waardoor de ontsnapping niet lang duurde.

Brand demarreerde vervolgens nog een aantal keren, maar steeds zonder succes. Op twee kilometer van de aankomst werd ze definitief ingelopen. De eindsprint werd ingezet, met Canyon SRAM-renster Kasia Niewiadoma aan kop. De Poolse werd echter hard voorbijgestreefd door Marianne Vos. Ook Emilia Fahlin passeerde haar nog, maar zij kwam tekort om Marianne Vos van een tweede dagzege te houden. 

De Brabantse boekte daardoor haar tweede winst op rij. In het algemeen klassement heeft Vos met nog één etappe te gaan, 18 seconden voorsprong op Fahlin.