Arctic Race: Van der Poel waaiert uit leiderstrui, Van Winden tweede

Dennis van Winden had een toepasselijke winnaar van de tweede etappe in de Arctic Race of Norway geweest. Maar helaas voor de Nederlander van Israel Cycling Academy was hij na een zware waaierkoers net niet opgewassen tegen Rally-renner Colin Joyce.

Colin Joyce

Het waaide hard in de het uiterste noorden van Noorwegen. Het open, continu golvende landschap leende zich voor waaiers, en daar werd onder anderen Mathieu van der Poel het slachtoffer van. De man van Corendon-Circus die gisteren op superieure wijze de openingsrit op zijn naam wist te schrijven zou op 1'13" van de voorste groep binnenkomen.

Sergei Chernetski (Astana), de nummer twee van gisteren was wel bij de les. Hij maakte onderdeel uit van de elfkoppige kopgroep die mocht strijden om de ritzege. Chernetskiwerd vijfde, maar hij werd op het podium wel beloond met het leiderstricot. 

Dennis van Winden begon de sprint in Kjøllefjord van ver, maar zijn inspanning strandde in schoonheid. Colin Joyce reed op indrukwekkende wijze het gat dicht en de Amerikaan in het oranje wipte in de laatste honderd meter keurig over de Nederlander. Hij bezorgde Rally Cycling de eerste overwinning in Europa.

Honningsvåg is morgen de startplaats. Vanuit dit niet ver van de Noordkaap gelegen oord zet het peloton koers richting het zuiden. Na goed 180 kilometer wordt Hammerfest bereikt, waar er nog twee lokale omlopen moeten worden afgewerkt.

Zo hard waaide het in de Arctic Race