Opnieuw geen massasprint in BinckBank Tour: Cort zegt dankjewel

Na de verrassingen van Antwerpen en Ardooie is er ook in de derde opeenvolgende vlakke rit naar Lanaken geen sprinter aan het feest in de BinckBank Tour. De rappe Magnus Cort klopte Julius van den Berg en Alexis Gougeard in een sprint-à-trois.

Magnus Cort
  • Alexis Gougeard Alexis Gougeard
  • Magnus Cort Magnus Cort
  • Julius van den Berg Julius van den Berg

Op zijn 47ste dag als WorldTour-renner was Julius van den Berg (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) in de slotfase vooruit met Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) en Magnus Cort (Astana). Even daarvoor moest Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise) op ongelukkige wijze afhaken. Na een lekke band knalde hij tot overmaat van ramp ook nog eens op de ploegleiderswagen. Het was gedaan met de winstkansen van de Belg.  

Ondanks dat de drie het in de laatste kilometers rustig aan deden had het peloton geen enkele kans meer om terug te keren. In de sprint maakte Cort, recentelijk winnaar van de Touretappe naar Carcassonne, het van kop af. Van den Berg verweerde zich kranig, maar de jonge Nederlander kwam na 204,4 kilometer niet verder dan het achterwiel van de sterke Deen.

Matej Mohoric blijft op twee dagen van het einde nog altijd de ranglijst aanvoeren. De Sloveen van Bahrain Merida wordt nog altijd op drie seconden gevolgd door Sean De Bie. Morgen staat met de 182,2 kilometer lange etappe van Riemst naar Sittard-Geleen een klassieke rit in de Ronde der Lage Landen op het programma. Zondag wordt de BinckBankTour besloten met de intussen traditionele afsluitende etappe in en om Geraardsbergen.