Tekent Tony Martin voor LottoNL-Jumbo?

Volgens Cyclingnews is Tony Martin hard op weg naar LottoNL-Jumbo. De Duitse tijdrijder zou in september een tweejarig contract met de geelzwarte formatie tekenen.

Tony Martin
  • Tony Martin Tony Martin

LottoNL-Jumbo wil geen commentaar geven op de mogelijke transferdeal met Katusha-Alpecin, de huidige ploeg van Tony Martin. Volgens het Britse Cyclingnews is de kans echter groot dat de viervoudig wereldkampioen tijdrijden LottoNL-Jumbo komt versterken.

Tony Martin imponeerde in het verleden vriend en vijand met zijn tijdritkunsten. Vier jaar mocht hij de regenboogtrui dragen als mondiaal kampioen in de tijdrit. De laatste twee jaar bereikt de Duitse hardrijder echter niet het niveau dat hij had. Momenteel zit Martin thuis met een breuk in de wervelkolom. Tijdens etappe 8 van de voorbije Tour de France kwam der Pantzerwagen hard ten val. De bedoeling was dat Martin zou terugkeren in de Deutschland Tour, maar dat plan heeft hij uitgesteld.

Bij LottoNL-Jumbo kan Martin van grote waarde zijn voor klassementsmannen als Steven Kruijswijk en Primoz Roglic. De Duitser kan zichzelf lang op kop zetten, maar getuige zijn zeges in Parijs-Nice (2011) en de Ronde van Peking ('11 en '12) is Martin ook in het middengebergte van waarde. Maar ook sprintbom Dylan Groenewegen kan profiteren van de hardrijderskwaliteiten van Tony Martin.