Roman Kreuziger naar Dimension Data: 'beste jaren moeten nog komen'

De nummer twee van de jongste Amstel Gold Race heeft het na twee jaar bij Mitchelton-SCOTT alweer gezien bij de Australische WorldTour-ploeg. Roman Kreuziger zal zijn loopbaan namelijk een vervolg geven bij Dimension Data.

Roman Kreuziger
  • Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott
  • Roman Kreuziger Roman Kreuziger

De 32-jarige Tsjech ziet zijn transfer aan het einde van het seizoen als een nieuwe start. "Ik geloof dat mijn beste jaren nog moeten komen", zegt hij in de aankondiging van de WorldTour-ploeg. "Ik heb al een goed seizoen achter de rug, maar mijn hoofddoel komt nog: het WK in Innsbruck."

Kreuziger liet zich tijdens de Ardennenklassiekers van voren zien. In de Amstel Gold Race moest hij enkel de duimen leggen voor Michael Valgren, die volgend jaar overigens ook bij Dimension Data gaat rijden. Daarnaast werd Kreuziger achtste in Luik-Bastenaken-Luik knokte hij zich naar de vierde plaats in de Waalse Pijl. Tijdens de afgelopen Ronde van Italië verzorgde hij het betere sloopwerk in dienst van kopman Simon Yates.

Kreuziger won de Amstel Gold Race in vijf jaar geleden al eens. Daarnaast staan onder meer het wereldkampioenschap voor junioren (2004), een Giro-rit (2012) en de rondes van Zwitserland (2008) en Romandië (2009) op zijn erelijst. Zowel in 2011 (Giro d'Italia) als 2013 (Tour de France) wist hij een top vijfklassering te veroveren in een grote ronde.

De laatste overwinning van de man wiens carrière in 2006 begon bij het Italiaanse Liquigas stamt uit vorig seizoen. In de eenmalig georganiseerde PRO Ötztaler 5500 kwam hij solo als eerste over de meet.