Tour of Utah: Jasper Philipsen sprint naar zege in Salt Lake City

De vierde etappe van de Tour of Utah is gewonnen door Jasper Philipsen. De jonge Belg klopte de Amerikaan Travis McCabe na een spannende oplopende sprint in Salt Lake City.

Philipsen
  • Afbeelding van Travis McCabe Travis McCabe
  • Afbeelding van Jasper Philipsen Jasper Philipsen

Tien rondjes door Utah's hoofdstad Salt Lake City stonden er op het programma. Ondanks het glooiende profiel, leek het erop dat deze vierde etappe zou eindigen in een massasprint. 

Nadat de kopgroep op slechts achthonderd meter van de aankomst ingerekend werd, volgde een zeer spannende slotfase. De oplopende finish vergde namelijk ''een perfecte timing'', volgens runner up Travis McCabe. 

Een perfecte timing, die had Jasper Philipsen. De getalenteerde Vlaming van Axel Merckx' team Hagens Berman Axeon klopte met een banddikte voorsprong Travis McCabe, die een derde etappezege in deze Ronde van Utah aan zijn neus voorbij zag gaan.

''Vandaag kwam alles samen'', zo reageerde Philipsen uitgelaten na zijn overwinning. ''Het gaat slechts om een paar millimeters, maar dat maakte uiteindelijk wel het verschil.'' 

Het peloton koerst langs de Utah State Capitol

Morgen en overmorgen gaan de coureurs van de Tour of Utah de bergen in. Het Wasatch-gebergte is het decor van twee zware bergetappes die het eindklassement gaan vormen. LottoNL-Jumbo staat er vooralsnog goed voor, met Sepp Kuss en Neilson Powless op respectievelijk de eerste en tweede plek in het algemeen klassement.