LottoNL-Jumbo blijft heersen in Utah, tweede sprintzege voor McCabe

LottoNL-Jumbo staat er nog altijd heel erg goed voor in de Ronde van Utah. Na de derde etappe blijft het Amerikaanse duo Sepp Kuss en Neilson Powless de twee meest prestigieuze zitjes in het algemene klassement warmhouden.

Larry H. Miller Tour of Utah
  • Neilson Powless Neilson Powless
  • Sepp Kuss Sepp Kuss

De derde etappe van de Larry H. Miller Tour of Utah werd op gang geschoten op Antelope Island, aan het Great Salt Lake. Na een tocht langs het imposante zoutmeer werd koers gezet richting een klimmetje in één van de voorsteden van Salt Lake City.

Rob Britton, vorig jaar winnaar van de Amerikaanse etappekoers, zat mee in de vlucht van de dag maar het goudhaantje van Rally Cycling werd op goed tien kilometer van de finish samen met Jonathan Clarke (UnitedHealthcare) als laatste der ontsnapten weer bij de kraag gevat.

William Clarke (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) waagde in de slotfase nog een poging, maar ook hij werd tot de orde geroepen. Vervolgens was het Travis McCabe die andermaal uithaalde in de massasprint. Hij verwees de jonge Belg Jasper Philipsen van Hagens Berman Axeon naar plek twee in een rechtstreeks sprintduel.

De Ronde van Utah gaat nu haar beslissende fase in. Er staan nog drie zware ritten op het programma, te beginnen met een lastig stadsparkoers in Salt Lake City, hoofdstad van de staat waarin de karavaan vertoeft. Etappe vijf is de koninginnenrit met aankomst op bijna 2500 meter hoogte. Ook de slotetappe van en naar Park City mag er met de beklimming van de zware Empire Pass in de finale nog zijn.

Sepp Kuss, die tijdens de grotendeels vlakke expeditie niet in moeilijkheden werd gemeld, heeft in totaal 11 uur, 54 minuten en 24 seconden nodig gehad voor de eerste vier ritten van de Ronde van Utah. Ploegmaat Neilson Powless volgt op 19 seconden, terwij Tejay Van Garderen met een achterstand van 25 tellen op de lijstaanvoerder ook nog altijd op de loer ligt.