Trek-Segafredo-aanwinst Moschetti slaat toe in Ronde van Burgos

Matteo Moschetti heeft de tweede rit van de Vuelta a Burgos op zijn palmares mogen bijschrijven. Na 163 voor Spaanse begrippen relatief vlakke kilometers gaf hij in Catrojeriz iedereen het nakijken in de massasprint.

Matteo Moschetti
  • Afbeelding van Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Afbeelding van Matteo Moschetti Matteo Moschetti

Moschetti, die dit seizoen rijdt voor het Polartec-Kometa-team (het geesteskind van Alberto Contador), kwam in de omhoog lopende slotmeters als beste uit de verf. Hij klopte onder meer Ion Aberasturi (Euskadi - Murias), die wel de leiderstrui overneemt van Francesco Gavazzi, en Davide Ballerini (Androni Giocattoli - Sidermec) in de strijd om de zegebloemen.

Het is de zevende zege van Moschetti voor Polartec-Kometa. Lang gaan ze bij die ploeg echter niet meer van hem kunnen genieten. Vanaf 1 januari 2019 rijdt hij namelijk voor Trek-Segafredo. Ook nu is hij officieel al stagiair van de WorldTour-formatie.

In de komende dagen is het woord aan de klimmers in de prestigieuze voorbereidingswedstrijd. Het gaat drie keer achter elkaar bergop, te beginnen met de koninginnenrit met aankomst op de zware Picón Blanco.