Twee op een rij: Michał Kwiatkowski baas in Bielsko-Biała

Déjà vu in de Ronde van Polen. Net als gisteren heeft Michał Kwiatkowski in de vijfde rit van de Poolse meerdaagse Dylan Teuns in een rechtstreeks duel om de ritzege geklopt. In Bielsko-Biała mocht ditmaal Enrico Battaglin mee op het podium.

Michał Kwiatkowski
  • Afbeelding van Enrico Battaglin Enrico Battaglin
  • Afbeelding van Dylan Teuns Dylan Teuns

Tussen de bekende zoutmijn van Wieliczka en de finish in de Poolse dubbelstad aan de voet van de Beskiden zaten 152 kilometer. Ondanks enkele beklimmingen onderweg was er weinig actie in het peloton, hoewel een zevenkoppige kopgroep lange tijd vooruit mocht rijden. Het was pas in de laatste van vier lokale omlopen even buiten het historische centrum van Bielsko-Biała dat er echt actie kwam in de vorm van een sprint heuvelop.

De Poolse klassementsleider Michał Kwiatkowski gaf daarin andermaal blijk van zijn goede vorm. De Sky-troef gaf Teuns (BMC) en de sterk opkomende Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo) het nakijken. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), die al de eerste twee ritten van de Ronde van Polen had gewonnen, werd nog vierde.

Kwiato verdedigt de komende twee etappes een voorsprong van 12 seconden op titelverdediger Teuns in het algemeen klassement. George Bennett vervolledigt namens LottoNL-Jumbo het voorlopige podium op twintig tellen van de lijstaanvoerder. De laatste twee lastige ritten van de 75ste editie van de belangrijkste wielerronde van Polen worden in het uiterste zuiden van Polen afgewerkt. Ze komen allebei aan in Bukowina Tatrzańska.

Michał Kwiatkowski kan de eerste Pool sinds 2014 worden die de ronde van zijn land op zijn naam weet te schrijven. Vier jaar geleden was die eer voorbehouden aan Rafał Majka.