Tejay van Garderen stapt over naar EF Education First-Drapac

Tejay van Garderen zal volgend seizoen in dienst rijden van EF Education First-Drapac. De Amerikaan heeft naar eigen zeggen een nieuwe omgeving nodig en hoopt die te vinden bij het team van Jonathan Vaughters.
Garderen

"Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van 'Amerika's team'. Ik ben zeker geen jonge renner meer, maar ik ben zeker nog niet klaar", zegt de Amerikaan op de site van zijn nieuwe ploeg. "Ik heb goede resultaten behaald, heb ups en downs gekend, maar ik ben nog steeds geïnteresseerd om te ontdekken waar mijn capaciteiten liggen. Of door middel van het helpen van teamgenoten of door eigen resultaten te boeken." 

Van Garderen reed vanaf 2012 tot en met 2018 voor BMC. Hij werd twee keer vijfde in de Tour de France en leek in 2016 een extra stap te hebben gezet. Lange tijd was hij de grootste uitdager van Chris Froome, maar met Parijs in zicht moest hij door ziekte opgeven. Een klassement rijden lukte nadien alleen nog in de Vuelta van vorig jaar, waar hij tiende werd. 

Tejay van Garderen na zijn ritzege in de Giro d'Italia

Andere aanpak

Zijn grootste uitschieter sindsdien was een prachtige overwinning in achttiende etappe van de Giro d'Italia van 2017. "Ik denk dat het noodzakelijk was om van ploeg te wisselen, maar ik kijk zeker met een positief gevoel terug op mijn jaren bij BMC. Ik heb veel bereikt bij BMC. Maar soms heb je op een zeker punt een frisse omgeving nodig, frisse gezichten en nieuwe ideeën." 

Manager Jonathan Vaughters is tevreden met zijn nieuwe aanwinst. "Dit is een nieuwe hoofdstuk voor Tejay, misschien zelfs een nieuw boek. Tejay liet een enorme potentie zien in zijn jonge jaren. Hij heeft onder grote druk moeten presteren voor jaren, aangezien hij dé nieuwe Amerikaanse wielrenner was. Dat is moeilijk om mee om te gaan. Ik geloof dat we met een andere aanpak het beste uit hem kunnen halen. Hij moet weer gaan genieten, in plaats van enorme druk met zich mee torsen."

  • Tejay van Garderen

Laatste nieuws