EK Baanwielrennen: Hoogland Europees kampioen sprint, Lavreysen derde

Jeffrey Hoogland is na wereldkampioen sprint ook Europees kampioen geworden. Het Nederlandse feestje werd compleet gemaakt door Harrie Lavreysen, die als derde eindigde.

Hoogland

Hoogland versloeg in de finale in Glasgow de Duitser Stefan Bötticher in twee heats, terwijl zijn concurrent gisteren nog sneller was. In de strijd om de bronzen medaille moest Lavreysen het opnemen tegen Jack Carlin. Lavreysen klaarde het klusje in drie ritten. 

De twee Nederlanders moesten in de halve finale tegen elkaar rijden. Dat ging voor Hoogland moeizamer, want Lavreysen kwam op een 1-0 voorsprong. Maar de twee ritten die volgden gingen naar Hoogland. 

Het is een erg succesvol EK tot nu toe voor Hoogland, want eerder deze week kroonde hij zich al tot de kampioen met Lavreysen, Nils van 't Hoenderdaal en Roy van den Berg op de teamsprint. 

De dag was voor Nederland al succesvol, want eerder op de avond won topfavoriete Kirsten Wild goud op het Omnium. Ze bleef de Britse Katie Archbold en de Italiaanse Letizia Paternoster met overmacht voor. Vooral op de sprint legde Wild de basis voor haar eindwinst.