Ronde van Polen: Hodeg slaat dubbelslag na knappe lead-out Morkov

Alvaro Hodeg heeft de derde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De renner van Quick Step-Floors bleef Daniel McLay en André Greipel voor.

Hodeg
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel

Vanaf morgen zal het parkoers van de Ronde van Polen een stuk geaccidenteerder worden, maar vandaag lag in de lijn der verwachting dat het weer zou uitdraaien op een massasprint. Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van vier renners. De namen: Jenthe Biermans (Katusha-Alpecin), Matias Le Turnier (Cofidis), Alexander Foliforov (Rusvelo) en Michal Paluta (CCC). 

Biermans, die de trui draagt voor meest actieve renner, moest daarvoor wel flink achtervolgen. Na een knappe inspanning wist hij het toch te maken tot de vlucht van de dag. De kopgroep kreeg een voorgift van ruim vier minuten, maar Bora-Hansgrohe, het team van topfavoriet Ackermann, hield het kwartet heel de dag onder controle. Daarnaast deden ook onder meer Groupama-FDJ en Dimension Data hun werk om de aanvallers terug te fluiten. Op tien kilometer van de meet werd de vluchtpoging tenietgedaan.

In de sprint was er wederom geen team dat het heft in handen kon nemen. Tom Leezer ging als eerste de sprint aan, maar kopman Danny van Poppel miste duidelijk snelheid. Doordat Pascal Ackermann het treintje van Team LottoNL-Jumbo koos, raakte hij ingesloten. Tegelijkertijd ging Michael Morkov aan de andere kant van de weg aan met kopman Hodeg in zijn wiel. Zo werd de rode loper uitgelegd voor de Colombiaan, die zijn derde zege van het seizoen boekte.