Transfers: Van Keirsbulck naar CCC, Wyss versterkt Dimension Data

Sinds 1 augustus is de transfermarkt weer op volle toeren geraakt. Ook Guillaume Van Keirsbulck en Danilo Wyss zullen volgend seizoen een ander tenue dragen.

Keirsbulck
  • Afbeelding van Guillaume Van Keirsbulck Guillaume Van Keirsbulck
  • Afbeelding van Danilo Wyss Danilo Wyss

Van Keirsbulck is een contract overeengekomen met Continuum Sports (CCC), de opvolger van BMC. De hardrijder, momenteel rijdend voor Wanty Groupe-Gobert, moet een belangrijke kracht worden in het voorjaar voor kopman Greg Van Avermaet. "Als Belg houd ik van de klassiekers. Ik ben erg gemotiveerd om Greg te helpen. De laatste twee jaar heb ik voor mezelf gereden in de klassiekers, maar het is een constant gevecht om de posities. Als renner in de WorldTour krijg je dan een zekere vorm van respect. Ik kijk uit naar mijn terugkeer op het hoogste niveau."

Van Keirsbulck gold bij het huidige Quick Step-Floors jarenlang als een groot talent voor de voorjaarsklassiekers, maar de Belg kon de laatste stap niet zetten. Ook bij Wanty Groupe-Gobert is dat niet gelukt. Zijn grootste wapenfeit van de afgelopen twee jaar was een overwinning in Le Samyn. 

Wyss verlaat BMC

De opvolger van BMC verliest ook een belangrijke helper, want Danilo Wyss heeft zich voor de komende twee jaar verbonden aan Dimension Data, dat eerder al Michael Valgren vastlegde. De 32-jarige Wyss geldt bij BMC als een belangrijk helper op meerdere terreinen. Dit jaar is hij vooral te bewonderen in rittenkoersen van één week. 

"Ik ben heel blij met deze nieuwe uitdaging", vertelt de Zwitsers kampioen van 2015 op de site van zijn nieuwe ploeg. "Ik rijd al elf jaar op fietsen van BMC en het is geweldig om die reeks door te zetten, aangezien BMC de nieuwe fietsleverancier van Dimension Data wordt."