Marc Soler twee jaar langer bij Movistar

Marc Soler rijdt ook na 2019 nog twee jaar in het tenue van Movistar. De Spanjaard heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot eind 2021.

Soler
  • Marc Soler Marc Soler

Soler was altijd al een veelbelovend talent, maar dit seizoen beleeft de klimmer zijn absolute doorbraak. Met een prachtige en gedurfde aanval verzekerde hij zich in de slotetappe van de eindwinst in Parijs-Nice. Na zijn huzarenstukje werd hij in eigen land door de media omgedoopt tot de nieuwe Alberto Contador of Miguel Indurain. 

Dat leek Soler niet te deren, want ook in de rittenkoersen nadien toonde hij zijn klasse. In de Ronde van Californië finishte hij zelf als vijfde, terwijl hij onderweg moest knechten voor kopmannen Alejandro Valverde en Nairo Quintana. Die prestatie leverde hem een plekje op in de Tourselectie van Movistar. 

Team Sky

Het optreden van het Spaanse team viel tegen in Frankrijk. Ook Soler kon zijn stempel niet echt drukken op de koers. Hij finishte als 62ste in het eindklassement. Wel hoopvol was zijn prestatie in de individuele tijdrit. Soler werd daarin negende.

Net na de Tour de France staken geruchten de kop op dat Team Sky wel oren had naar de komst van Soler. Omdat Soler nog een lopend contract had, had Team Sky een afkoopsom op tafel moeten leggen. Dat is nu allemaal niet meer nodig, aangezien Soler zijn toekomst heeft verbonden aan Movistar.