Roglic beste van de favorieten, Dumoulin blijft bij Thomas en Froome

Lange tijd na winnaar Omar Fraile kwam het peloton met klassementsmannen binnen. Primoz Roglic was de eerste van het stel, daarachter volgde Tom Dumoulin in een groep met Geraint Thomas en Chris Froome.

Dumoulin
  • Omar Fraile Omar Fraile
  • Chris Froome Chris Froome
  • Geraint Thomas Geraint Thomas
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Primož Roglič Primož Roglič

Dik zeven minuten nadat Omar Fraile als winnaar over de streep kwam in de veertiende etappe van de Tour de France met aankomst op de Côte de la Croix Neuve in Mende begonnen de klassementsrenners aan de slotklim. Nadat Movistar Team de weg richting de voet voor hun rekening namen, kwam bergop AG2R La Mondiale aan het commando.

Met een beperkte groep vervolgden de groten de weg naar de top. Mikel Landa was de eerste die versnelde. Steven Kruijswijk antwoordde koeltjes. Tom Dumoulin zat achterin de groep, terwijl Primoz Roglic de volgende was die ging. 

Dumoulin kwam op een gaatje te zitten en dat foutje kwam hem duur te staan. Hij moest een forse inspanning leveren om weer aan te sluiten, maar het lukte de kopman van Team Sunweb. De Nederlander ging zelfs aanvallen, waarna Romain Bardet eraf moest. Ook Kruijswijk was eraan voor de moeite. 

Chris Froome was de volgende die versnelde, met Geraint Thomas in zijn wiel. Terwijl Nairo Quintana ook moest afgeven, kon Dumoulin nog net aanpikken. Roglic kwam op 18 minuten en 1 seconde over de streep, de groep met Dumoulin volgde 6 seconden later. Kruijswijk volgde op 18 minuten en 23 seconden.