'Team LottoNL-Jumbo slaat slag en haalt Van Aert binnen'

Wout Van Aert maakt in de winter van 2019/2020 de overstap naar Team LottoNL-Jumbo. Dat melden onder meer Telesport en het Gazet van Antwerpen.

Van Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Van Aert, regerend drievoudig wereldkampioen veldrijden, heeft volgend jaar nog een contract met zijn huidige ploeg Vérandas Willems-Crélan. Team LottoNL-Jumbo wil dat contract niet breken en wacht geduldig tot het contract van Van Aert is uitgediend. 

Dit voorjaar was de renner uit Lille voor het eerst in de klassiekers te zien. Vooral in Strade Bianche maakte de Belg enorme indruk, door al vroeg in de finale solo op pad te gaan. Uiteindelijk moest hij winnaar Tiesj Benoot en nummer twee Romain Bardet voor zich dulden. Wel had Van Aert nog eventjes een klein probleempje op de slotklim richting het Piazza del Campo in Siena:

Daarna waren een tiende plaats in Gent-Wevelgem, een negende stek in de Ronde van Vlaanderen en een dertiende plek in Parijs-Roubaix de volgende uitslagen. In Roubaix kreeg Van Aert te maken met materiaalpech, anders had een klassering bij de beste vijf er zeker ingezeten.

Team LottoNL-Jumbo verzekerde zich met het oog op 2019 ook al met de diensten van Mike Teunissen, die terugkomt van Team Sunweb. Ook trekt het Laurens De Plus aan van Quick-Step Floors.