Urán niet meer van start in 12de Tour-etappe

We zullen Rigoberto Urán niet meer in actie zien tijdens deze Tour de France. De Colombiaan werd vorig jaar tweede, maar heeft nu te veel last van blessures opgelopen door een valpartij.

Urán
  • Rigoberto Urán Rigoberto Urán

Dat meldt zijn ploeg EF Education First in een persbericht. Urán stond nog goed vooraan in het klassement, tot een valpartij in de kasseienrit richting Roubaix roet in het eten gooide voor de Colombiaan. Daar verloor de klassementsrenner van de Amerikaanse ploeg al tijd, waarna richting Le Grand-Bornand op de Colombière het licht uitging.

Gister was het op de Col du Pré al vroeg gedaan voor Urán, die uiteindelijk op 26 minuten van winnaar Geraint Thomas binnen zou komen. "Ik heb slecht nieuws te melden", zegt de Colombiaan voor de start van rit 12. "Ik ben na de valpartij afgelopen zondag nog totaal niet hersteld. Gister voelde ik de hele rit lang pijn in mijn hele lichaam."

De nummer twee van de Tour van 2017 baalt enorm. "Het is moeilijk voor mij en voor de ploeg. We hebben heel het seizoen afgestemd op deze Tour. Maar dit gebeurt in het wielrennen, het belangrijkste is nu dat ik de tijd neem om goed te herstellen."