Julian Alaphilippe: 'Dit was mijn droom'

De etappe naar Le Grand-Bornand werd gewonnen door Julian Alaphilippe. Dit was zijn eerste zege in de Tour de France en daar was hij zichtbaar heel blij mee.

Julian Alaphilippe
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

Voor Quick-Step Floors was het alweer de derde zege deze Tour de France, maar voor Julian Alaphilippe was het de eerste Tourzege in zijn carrière. "Ik kwam bij mijn debuut 2 jaar geleden al dicht bij een etappe zege en ik weet hoe moeilijk het is, daarom ben ik nu overladen aan emoties. Het is echt ongelofelijk, ik heb er geen woorden voor. Ik denk aan mijn familie en ben blij dat ik ze vrolijk heb kunnen maken. Het is een geweldige dag en het had niet beter kunnen zijn.", aldus de Fransman op de website van Quick-Step Floors. 

Het was de eerste bergetappe in de Tour de France en daarin mocht een grote kopgroep strijden om de zege. Rein Taaramaë was één van de eerste die het probeerde. Julian Alaphilippe reed naar hem toe en loste hem vlak voor de top van Col de la Colombière. De Fransman pakte vervolgens niet alleen de etappe, maar ook de bolletjestrui. "Een Tourzege was mijn droom, het voelt extra speciaal nu ik die droom heb kunnen waarmaken. Het is een eer om de iconische bolletjestrui te dragen, maar ik denk nog niet aan het winnen van de trui. Ik bekijk het dag per dag terwijl ik het team zo goed mogelijk help. Het is nog een lange weg naar Parijs en we hopen nog mooie dingen te laten zien.", aldus Alaphilippe.