Jan Maas gaat stage lopen bij Team LottoNL-Jumbo

Jan Maas zal voor de rest van dit seizoen stage lopen bij Team LottoNL-Jumbo. De talentvolle klimmer komt momenteel uit voor SEG Racing Academy.

Maas

Onlangs zag SEG Racing Academy Julius van den Berg al per direct naar EF Education First-Drapac trekken en nu zal ook Maas voor de rest van het seizoen dus uitkomen voor een formatie uit de WorldTour. Dat meldt Team LottoNL-Jumbo op zijn website. Maas rijdt in ieder geval de Tour of Utah en de Colorado Classic. 

Maas begint zijn stage echter met een trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai. Daar zijn onder anderen ook George Bennett, Danny van Poppel en Jos van Emden. Zij bereiden zich daar voor op het tweede gedeelte van het seizoen.

Klimmer

Maas is vanzelfsprekend in zijn nopjes met zijn kans op het hoogste wielerniveau. "Ik heb hier hard voor gewerkt en het is mooi om erkenning te krijgen van zo'n grote ploeg. Voor mijn ontwikkeling is het goed om mezelf te meten op een hoger niveau in een nog professioneler klimaat. Ik ben er trots op dat ik de komende tijd in het shirt van Team LottoNL-Jumbo mag fietsen."

Ploegleider Merijn Zeeman kwam met Maas op de proppen, omdat hij zich als klimmer goed ontwikkelt. "Daarnaast laat hij ook zien belangrijk ondersteunend werk te kunnen verrichten. Het stagecontract geeft ons de kans om hem als renner en als mens beter te leren kennen." Maas' meest opvallende resultaten van dit seizoen zijn een negentiende plaats in de belofteneditie van Luik-Bastenaken-Luik en een vijftiende plek in de eindrangschikking van de Baby Giro.