'Quick Step-Floors laat oog vallen op Boasson Hagen'

Edvald Boasson Hagen rijdt volgend seizoen waarschijnlijk in de kleuren van Quick Step-Floors. Dat meldt onder meer het Noorse TV2.

Boasson Hagen
  • Edvald Boasson Hagen Edvald Boasson Hagen

De link tussen Boasson Hagen en Quick Step-Floors is vooral gelegd door ploegleider Brian Holm, die in het verleden samenwerkte met Boasson Hagen bij Team Columbia-HTC. Tegen TV2 bevestigde Holm de situatie van Boasson Hagen in de gaten te houden: "Als ik Edvald zou zijn, dan was ik weggegaan bij Dimension Data", vertelde Holm. 

De Tour de France is ook de plaats waar contracten voor volgende seizoenen worden ondertekend. Holm: "Ik heb het hem verteld. Ik heb gezegd dat we moeten kletsen voordat de Tour de France is afgelopen. Hij weet ervan." Boasson Hagen reageert tegen hetzelfde medium echter dat hij eerst wil praten met zijn huidige team Dimension Data. 

Boasson Hagen won vorig jaar nog een Touretappe

Van Avermaet

Het contract van Boasson Hagen loopt na dit seizoen echter af, dus is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. De geruchten dat Greg Van Avermaet Dimension Data gaat versterken worden groter en groter, wat de positie van Boasson Hagen in het geding kan brengen. Zo erkent ook Dimension Data-manager Doug Ryder. "Het is duidelijk geen ideale situatie voor Edvald, maar we zijn erg blij met hem. Het is een voorrecht om een renner zoals hem in ons team te hebben"

Boasson Hagen gold in zijn beginjaren als een toekomstige wereldtopper. Hoewel hij een rijkgevulde erelijst heeft, had menig wielervolger nog meer van hem verwacht. Bij Dimension Data geldt hij niet eens als kopman in de Tour de France, want bij het Zuid-Afrikaanse team zijn alle pijlen gericht op Mark Cavendish. Vorig jaar won Boasson Hagen nog een etappe in Frankrijk.