Steun uit het peloton voor doorzettingsvermogen gehavende Craddock

Lawson Craddock is de grote pechvogel van de Tour de France tot nu toe. De Amerikaan kwam gisteren hard ten val en liep daarbij een breukje aan zijn schouder op.

Craddock
  • Afbeelding van Lawson Craddock Lawson Craddock

Bij de ravitaillering kwam Craddock hard ten val. Hij botste op een toeschouwer en moest zwaargehavend zijn weg vervolgen. Bloed stroomde langs zijn gezicht, maar zijn bebloede hoofd was niet het ergste. Na afloop bleek namelijk dat de renner van EF Education-First Drapac ook een breukje had opgelopen in zijn schouder. 

De klimmer annex tijdrijder gaat zijn weg gewoon vervolgen, want zoals hij zelf meldde wil hij niet zomaar opgeven. Na afloop van rit 1 stond hij de pers ook te woord. "Ik ga vannacht slapen en morgen stap ik op de fiets om te kijken hoe het gaat. Ik heb hier zo hard voor gewerkt." 

Het peloton sprak 's avonds op sociale media zijn bewondering uit voor het doorzettingsvermogen van Craddock, die als laatste over de meet kwam in de openingsrit. Onder anderen Sep Vanmarcke, Oliver Naesen en Koen de Kort lieten van zich horen.