'Tour de France 2021 gaat van start in Denemarken'

Er gaan geruchten de ronde dat de start van de Tour de France 2021 in Denemarken is. Dat meldt het Deense bt.dk, dat zich baseert op verschillende bronnen.

ASO

Eerder vandaag werd al bekend dat Bjarne Riis, Tourwinnaar van 1996, volgend jaar een Deens team wil oprichten. Virtu Cycling zal beginnen met een procontinentale status, maar hoopt het jaar daarna door te groeien naar de WorldTour. Volgens de bronnen van het medium staan het Deense Tourproject en de upgrade van het team van Riis naar de WorldTour in verband met elkaar. Riis over zijn project: "Ik acht de kans niet onrealistisch dat we in 2020 een ploeg op het hoogste niveau zijn, indien we de juiste sponsors kunnen aantrekken."

Riis geeft verder aan al te hebben gesproken met Jakob Fuglsang, de beste klassementsrenner van het land. "Ik denk dat hij graag onder mijn hoede zou willen rijden als we de juiste omstandigheden creëren. Het is mijn droom om meerdere Deense toppers aan te trekken, zoals ook Michael Valgren Andersen." Die laatste was dit seizoen de sterkste in Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race.

De Tour de France heeft Denemarken nog nooit aangedaan. Denemarken was in 2012 wel het decor van de opening van de Giro d'Italia. Vooral Taylor Phinney en Mark Cavendish zullen daar goede herinneringen aan hebben, want zij gingen daar met de zege aan de haal. Phinney in de openingstijdrit, Cavendish een dag nadien in de massasprint.