Tour 2018: Cofidis verkiest Laporte boven Bouhanni

Cofidis heeft de Tourselectie bekendgemaakt. Het Franse team laat grootverdiener Nacer Bouhanni thuis. Cofidis geeft de voorkeur aan Christophe Laporte in de massasprint.

Bouhanni
  • Afbeelding van Cofidis Cofidis

Die keuze zat er al enigszins aan te komen, want Bouhanni leeft al langer in onmin met de ploegleiding van Cofidis, waar sinds dit jaar ex-prof Cédric Vasseur de scepter zwaait. Die heeft zich al meermalen kritisch uitgelaten over de prestaties en het gedrag van de sprinter. Ook Cofidis-voorzitter Thierry Vittu was niet te spreken over het gedrag van Bouhanni na de Franse etappekoers Route d'Occitanie. 

Ondertussen ontwikkelt Christophe Laporte zich razendsnel als sprinter. Lange tijd gold hij als lead-out van Bouhanni, maar Laporte is zijn kopman inmiddels dus voorbij. De 25-jarige Laporte won dit seizoen etappes in de Ster van Besseges, Tour Cycliste International La Provence, Ronde van België en Ronde van Luxemburg. Bovendien liet hij zich ook zien in onder meer Milaan-Sanremo (13de) en Gent-Wevelgem (4de). 

Naast de sprint met Laporte zal Cofidis zich richten op dagzeges. Daarvoor hebben ze de volgende namen geselecteerd: Dimitri Claeys, Nicolas Edet, Jésus Herrada, Dani Navarro, Anthony Perez, Anthony Turgis en Julien Simon. Perez en Turgis maken hun debuut in de Tour de France.