Tour 2018: Frank neemt plaats in van Geniez bij Ag2r-La Mondiale

Alexandre Geniez zal volgende week niet aan de start staan van de Tour de France. De klimmer van Ag2r-La Mondiale voelt zich niet fit genoeg om deel te nemen. Hij wordt vervangen door een vergelijkbare renner, namelijk Mathias Frank.

Frank
  • Mathias Frank Mathias Frank
  • Alexandre Geniez Alexandre Geniez

Dat is belangrijk nieuws voor kopman Romain Bardet, die in Frankrijk een gooi wil doen naar de eindzege. Bardet eindigde de voorgaande twee jaar op het podium, maar mist alleen nog de hoogste trede. Om goed voor de dag te komen in de Tour de France heeft zijn ploeg Ag2r-La Mondiale een sterke ploeg opgesteld. Hoewel ze in de ploegentijdrit waarschijnlijk veel tijd gaan verliezen, kunnen ze in de bergen een rol van betekenis spelen. 

Met Geniez had de Franse ploeg iemand in de gelederen die in de jongste Giro d'Italia elfde werd in de eindrangschikking. Maar door die prestatie komt hij nu juist energie te kort om Bardet bij te staan in de Tour de France. Het management van Ag2r-La Mondiale: "Alexandre heeft niet de conditie die nodig is om een belangrijke rol in het team te spelen. Hij wordt vervangen door Mathias Frank, die met het oog op de bergetappes met zijn talent en ervaring van waarde is voor Bardet."

De Zwitser Frank maakte vorig seizoen nog wel deel uit van de selectie die Bardet aan eremetaal moest zien te helpen. Hij eindigde toen als dertigste in het eindklassement. Drie jaar geleden reed Frank als kopman de Tour de France. Namens IAM Cycling behaalde hij toen een nette achtste plek. Frank: "Hoewel ik te doen heb met Alexandre, ben ik blij dat ik opnieuw aan de start sta van de grootste wedstrijd in het wielrennen. Ik hoop dat ik Romain zo lang mogelijk kan bijstaan in de bergen."