Tour 2018: Trek-Segafredo bouwt team om Mollema

Bauke Mollema is de absolute kopman van Trek-Segafredo in de Tour de France. De Nederlander moet de ploeg succes bezorgen in het algemeen klassement. In de sprint rekent het team op John Degenkolb.

Mollema
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • John Degenkolb John Degenkolb
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

Mollema was in 2016 dicht bij een podiumplek in de grootste koers ter wereld, ware het niet dat hij met Parijs in zicht veel tijd verloor na een valpartij in de etappe naar Saint-Gervais Mont Blanc. Vorig seizoen verkoos de Groninger het rijden van een klassement in de Giro d'Italia boven het rijden van een klassement in de Tour. Hij reed wel in Frankrijk: in dienst van Alberto Contador en op jacht naar eremetaal in etappes. Dat lukte, want naar Le-Puy-en-Velay liet hij grote namen als Primoz Roglic, Diego Ulissi en Warren Barguil op bijzonder knappe wijze achter zich. 

De etappezege van Bauke Mollema was hét hoogtepunt voor Trek-Segafredo vorig seizoen

In de bergen moet Mollema vertrouwen op de hulp van Michael Gogl, Toms Skujins, Tsgabu Grmay en Julien Bernard. Voor Bernard en Skujins betekent het hun debuut in de Tour de France. Vooral Skujins heeft leuke dingen laten zien dit seizoen, want hij won een etappe en de bergtrui in de Ronde van Californië en liet gisteren op het Lets Kampioenschap tijdrijden zien in goede vorm te steken. De race tegen de klok wist hij ruimschoots te winnen. 

Mollema zal op het vlakke hulp krijgen van Jasper Stuyven, Koen de Kort en John Degenkolb, al zal die laatste ook zelf op succes jagen in de massasprints. Degenkolb heeft al een rijk gevulde erelijst met onder meer ritzeges in de Giro d'Italia en Vuelta a España, Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Degenkolb is al een aantal keer dicht bij een overwinning in de Tour de France geweest, maar heeft de hiaat op zijn palmares nog niet kunnen opvullen. Dat hoopt hij komende zomer te doen.