Tony Martin wederom de beste tijdrijder van Duitsland

Tony Martin is voor de zevende opeenvolgende keer Duits kampioen tijdrijden geworden. De renner van Katusha-Alpecin bleef Jasha Sütterlin (Movistar) en Nikias Arndt (Team Sunweb) ruim voor.

Martin
  • Team DSM Team DSM
  • Tony Martin Tony Martin
  • Nikias Arndt Nikias Arndt
  • Jasha Sütterlin Jasha Sütterlin

Hoewel Martin niet meer de tijdrijder is die hij ooit was, wist hij vrij gemakkelijk te winnen vandaag. De laatste tijdrit die hij won voor vandaag was het Duits kampioenschap van vorig jaar. Rohan Dennis, Tom Dumoulin en ook iemand als Stefan Küng zijn Der Panzerwagen inmiddels voorbijgegaan wat betreft het rijden van een race tegen de klok. 

Martin gold dan ook niet eens als de absolute topfavoriet voor het Duits Kampioenschap. Met Sütterlin, Arndt en Maximilian Schachmann hebben onze oosterburen nog een aantal renners die uitstekend kunnen tijdrijden. Het 44 kilometer lange parkoers bleek Martin desondanks goedgezind, want hij zette de concurrentie aan de meet op meer dan een minuut. Het is Martins achtste zege op het Duitse tijdritkampioenschap. De laatste keer dat hij niet won, was in 2011. Toen ging Bert Grabsch met de zege aan de haal. 

Martin zal komende Tour de France een belangrijke kracht zijn in de ploegentijdrit en kasseienrit voor Katusha-Alpecin. De laatste kasseienetappe in de Tour de France, in 2015, ging naar Martin. Nu zal hij naar alle waarschijnlijkheid moeten knechten voor kopman Ilnur Zakarin.