'Aru niet in de Tour en Vuelta'

Het is nog niet het jaar van Fabio Aru. De Italiaan kende een dramatisch optreden in de Giro d'Italia en ook in de Tour en Vuelta zal hij geen zeges kunnen boeken. Aru gaat namelijk niet van start in Frankrijk en Spanje

Aru
  • Fabio Aru Fabio Aru

Bovendien zal hij komende zaterdag ook zijn Italiaanse titel niet proberen te verdedigen. Dat meldt OA Sport. De reden achter de absentie van de klimmer is dat hij niet te vroeg wil terugkeren in competitie. Aru was in de verste verte zichzelf niet tijdens de Giro en moest uitgeput opgeven nadat hij weer eens op achterstand was gereden. Na de Giro is er onderzoek gedaan naar zijn fysieke toestand en daaruit is dus geconcludeerd dat we Aru de komende tijd niet in koers gaan zien.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de renner van UAE Emirates Team in ieder geval de Ronde van Spanje zou betwisten, maar nu gaat de focus van Aru voornamelijk op het loodzware wereldkampioenschap in Innsbruck. Een probleem: het is aannemelijk dat Vincenzo Nibali daar de absolute kopman gaat zijn bij de Italianen.