Tom Dumoulin gaat vol voor klassement in de Tour

De Giro d'Italia was dit jaar het hoofddoel voor Tom Dumoulin, maar hij gaat ook in de Tour de France voor het algemeen klassement. Dat zegt de Limburger van Team Sunweb in De Telegraaf.

Tom Dumoulin
  • Team DSM Team DSM
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

De nummer twee van de jongste Ronde van Italië is momenteel in de Alpen op hoogtestage om zich voor te bereiden op La Grande Boucle. En de Sunweb-troef voelt zich prima: "Ik ben eigenlijk nog nooit zo fris geweest twee weken na een grote ronde."

Met het idee om na de Giro ook voor de Tour te gaan liep Dumoulin al langer rond. "Ik had al vanaf de winter in mijn hoofd dat ik de dubbel heel graag wilde rijden", vervolgt Dumoulin. Je weet echter nooit wat er in de Giro gebeurt. Om die reden heb ik me altijd voorgehouden dat ik de knoop pas echt zou doorhakken na die ronde." Dat gebeurde uiteindelijk net na de finish van de Giro.

"Mocht het slecht gaan in de Tour, dan is het fijn dat ik weet dat mezelf weer goed heb laten zien in de Giro. Ik ben heel blij en trots op mijn optreden in die ronde. Dat gevoel neemt niemand me meer af. Wat er ook gebeurt in de Tour, daar blijf ik blij mee."