Marco Minnaard zeker van plek in Tourselectie Wanty-Groupe Gobert

Wanty-Groupe Gobert heeft hun voorselectie voor de Tour de France wereldkundig gemaakt. Van de twaalf renners zijn al vijf zeker van hun plek, waaronder Nederlander Marco Minnaard.

Minnaard

Minnaard maakte vorig jaar bij het debuut van de Belgische formatie eveneens deel uit van de Tourselectie. Toen werd hij veertigste in het klassement en was hij een van de belangrijkste helpers van kopman Guillaume Martin, dit dit jaar ook weer van de partij is. Daarnaast zijn ook Andrea Pasqualon, Thomas Degand en Yoann Offredo verzekerd van een startbewijs. 

Voor de overige drie plekken komen zeven renners in aanmerking, namelijk Guillaume Van Keirsbulck, Frederik Backaert, Xandro Meurisse, Timothy Dupont, Odd Eiking, Dion Smith en Pieter Vanspeybrouck. De laatste drie renners worden aangewezen na het Kampioenschap van België. 

Manager Hilaire Van der Schueren: "Guillaume Martin is onze kopman en verdient het om goed te worden bijgestaan, vandaar de keuze voor Thomas Degand en Marco Minnaard. Andrea Pasqualon is momenteel leider in de UCI Europe Tour en schreef afgelopen weken vier overwinningen op zijn naam. Hij verdient het dus om erbij te zijn, net als Yoann Offredo. Die toonde vorig jaar zijn veelzijdigheid en nut voor de ploeg bij ons debuut."