Primoz Roglic zet reuzenstap richting tweede eindzege in thuisronde

Primoz Roglic heeft in de Ronde van Slovenië fietsles gegeven. De thuisrijder van LottoNL-Jumbo kopman degradeerde de concurrentie bergop en hij nam de leiderstrui over van Rigoberto Uran.

Primoz Roglic
  • Rigoberto Urán Rigoberto Urán
  • Primož Roglič Primož Roglič

Roglic ontbond op de derde en laatste klim van de dag zijn duivels. De Colombiaanse klassementsleider Uran kon niet mee met het geweld van de kopman van LottoNL-Jumbo, die zijn werkgever na een afdaling richting de finish in Kamnik een tweede dagsucces bezorgde in de Sloveense wielerronde. Eerder had Dylan Groenewegen ook al de tweede etappe gewonnen. 

El Toro de Urrao moest na het passeren van de finishlijn zijn leiderstricot afstaan aan Roglic, die morgen voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Slovenië op zijn naam kan schrijven. Enkel de 21,5 kilometer lange tijdrit van Trebnje naar Novo Mesto moet hij nog zien te volbrengen, normaliter een koud kunstje voor de 28-jarige chronospecialist.

"Ik voelde me beter dan gisteren", sprak Roglic na afloop. "We zaten bij iedere beklimming goed gepositioneerd met heel het team. Ik wist dat ik aan de voet van de laatste klim aan moest gaan om echt een verschil te kunnen maken en dat is gelukt. Het voelt fantastisch om de Koninginnenrit te winnen ten overstaan van deze geweldige supporters. Het is bijna niet te geloven. Ik verheug me bijzonder op de afsluitende tijdrit van morgen."