Venturini verslaat Bouhanni in Zuid-Frankrijk

In La Route d'Occitanie was Clément Venturini op dag twee sneller dan zijn oud-ploegmaat Nacer Bouhanni.

Venturini
  • Afbeelding van Clément Venturini Clément Venturini

La Route d'Occitanie - zoals de Route du Sud sinds dit jaar door het leven gaat - werd op explosieve wijze geopend. Nacer Bouhanni won in een millimetersprint van sprintaantrekker Christophe Laporte en had achteraf nog wat wijze woorden voor zijn ploeggenoot, die volgens de kleine sprinter te veel zijn best had gedaan om Bouhanni niet te laten winnen.

In de tweede rit kon opnieuw een sprinter winnen, maar dan wel eentje met ferme klimmersbenen. Op weg naar Masseube Val de Gers lag er namelijk genoeg klimwerk op het peloton te wachten. Garikoitz Bravo deed zijn naam eer aan: hij probeerde het met zes Franse renners in een vroege vlucht. In het peloton lag het werk op de schouders van Movistar Team (Alejandro Valverde) en Astana (Luis Léon Sánchez).

Johan Le Bon bleef als laatste vluchter over, maar de renner van Vital Concept, maar Valverde zelf maakte zijn voorsprong in de dalende strook richting de aankomstplaats ongedaan. Ook Bouhanni en Laporte zaten nog in het overgebleven peloton. Het was echter na een chaotische sprint - opnieuw dankzij Bouhanni - Clément Venturini die won tegen zijn ex-ploeggenoot.