Drie weken na sleutelbeenbreuk kraait Jolien D'Hoore alweer victorie

Jolien D'Hoore heeft in Southwold de eerste etappe van de lustrumeditie van de OVO Energy Women's Tour op haar naam weten te schrijven. De sprintkopvrouw van Mitchelton-Scott was in de massasprint al haar collega's te snel af.

Jolien DHoore Womens Tour 2018
  • Afbeelding van Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott

In de 129,7 kilometer lange opener tussen Framlingham en Southwold was het voor het WorldTour-peloton lastig om al vroeg een aanval op te zetten. En ook aanvallen wat later in de rit bleken stuk voor stuk kansloos. In de plaats aan de Noordzee waren de sprintsters aan zet.

Jolien D'Hoore toonde zich op de oplopende finishstrook ruimschoots de snelste voor Marta Bastianelli (Alé Cipollini) en Coryn Rivera (Sunweb). De overwinning van de regerend Belgische kampioene is opmerkelijk, daar de 'Belgian Bullet' drie weken geleden nog haar sleutelbeen brak bij een valpartij terwijl ze tijdens het Vier-Bahnen-Tournee een koppelkoers reed.

In totaal is het D'Hoore's derde dagsucces in de vrouwenronde van Groot-Brittannië. In 2015 won ze de tweede rit en afgelopen jaar was ze in het hartje van Londen de beste in de afsluitende etappe.

Als beloning voor haar overwinning mag D'Hoore morgen starten in de groene leiderstrui. De tweede rit van The Women's Tour voert van Rushden naar Daventry. Vlak voor na goed 144 kilometer de laatste rechte lijn in zicht komt wacht er nog een pittig klimmetje op de rensters.