Ronde van Zwitserland: Juul-Jensen blijft peloton in stromende regen nipt voor

Vanuit de vroege vlucht heeft Christopher Juul-Jensen in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland zijn eerste zege op WorldTour-niveau weten te boeken. De doorweekte Deen kwam als eerste aan op het vliegveld van Gstaad.

Christopher Juul Jensen
  • Christopher Juul-Jensen Christopher Juul-Jensen

De gehele dag kreeg het peloton te maken met neerdalende regendruppels. Zwitsers kampioen Silvan Dillier maakte samen met AG2R-ploegmaat Nans Peters, Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-SCOTT), Nathan Brown (EF Education First - Drapac p/b Cannondale), Mark Christian (Aqua Blue Sport) en Paul Ourselin (Direct Energie).

De Saanenmöser was de voornaamste hindernis van de dag, met de top op goed tien kilometer van de aankomst. Op de beklimming van de bergpas reed de latere etappewinnaar samen met Peters weg uit de voorste groep. Het peloton was intussen ook in gang geschoten, waardoor de voorsprong van het kopduo snel kleiner werd. 

Op de top was Peters ervandoor. Juul-Jensen pakte zijn Franse collega echter in de afdaling naar het vliegveld van Gstaad terug. De 28-jarige in Ierland geboren all-rounder ging zelfs direct erop en erover. In zijn eentje hield hij knap stand tegen het peloton, waar Matthews uiteindelijk naar de tweede plaats sprintte.

De gele leiderstrui blijft in het bezit van Stefan Küng. De Zwitser van BMC kwam in het uitgedunde peloton over de streep. Daarin zaten ook de Nederlandse klassementstroeven Wilco Kelderman, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk.