Greipel teleurgesteld in Lotto Soudal

De voorbereiding op de Tour de France gaat voor Lotto Soudal nog niet over rozen. Eerst was er heisa rondom het gebruik van Speed Gel in de Dauphiné en nu is ook kopman André Greipel nog ontevreden.

Greipel
  • Afbeelding van Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel

Greipel rijdt al sinds 2011 voor de ploeg. De inmiddels 35-jarige Duitser zou graag afsluiten bij het Belgische team, maar beide partijen hebben een verschil van inzicht wat betreft de contractverlenging. Lotto Soudal zou voor komend jaar dolgraag de veel jongere Caleb Ewan vastleggen. Dat zou betekenen dat de rol van Greipel verandert. "Als ze me niet willen of vertrouwen... Iedereen is vervangbaar, hoor", vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws. 

De ploeg zou Greipel graag zien blijven, maar dan wel tegen een lager salaris en eventueel in een rol als lead-out. "Ik ben ontgoocheld in de ploeg. Ik kan begrijpen dat er gezocht wordt naar wissels op de toekomst. Wel wil ik zelf kunnen uitmaken wanneer ik niet meer spurt. Tot nader order wens ik dat in 2019 nog steeds te blijven doen. Als kopman. Op het hoogste niveau, dus niet als lead-out. Het liefst bij Lotto Soudal. Indien dat niet meer kan, moet ik op zoek naar alternatieven."