Mathieu van der Poel verslaat Nacer Bouhanni in sprint Ronde van Limburg

Mathieu van der Poel heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de Ronde van Limburg gewonnen. De Nederlander liet Nacer Bouhanni en Tim Merlier vrij gemakkelijk achter zich.

Van der Poel

Een groep van vier renners zou de dag kleuren door ten aanval te trekken. Het bleken vier Belgen: Senne Leysen, David Boucher, Jimmy Janssens en Olivier Pardini. De kopgroep kreeg zo'n zeven minuten voorgift, maar toen Cofidis het heft in handen nam verdween de voorsprong in rap tempo. Het Franse team maakte inmiddels jacht op een drietal, want Boucher kon het niet bolwerken om op kop te blijven. 

Met nog één ronde te gaan (elf kilometer) reed het trio nog een minuut voor het peloton uit. Dat betekende dat er in het peloton nog even flink doorgereden moest worden. Dat gebeurde dan ook, want Leysen, Pardini en Janssens werden op vier kilometer van het einde teruggegrepen. Even ontstonden er scheuren in het peloton, maar net voor de laatste kilometer kwam alles weer samen. In de spurt was het Van der Poel die zich de beste toonde. De veldrijder liet onder anderen Bouhanni met gemak achter zich.