Ackermann haalt zegebloemen op in Belleville, Impey leidt na val Kwiatkowski

Pascal Ackermann heeft de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De Duitser van Bora-Hansgrohe was in Belleville en Beaujolais de beste in de sprint van een omvangrijke groep.

Pascal Ackermann
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann

Voor Ackermann is het zijn tweede WorldTour-zege van het jaar. Eerder was hij al de beste in de slotetappe van de Ronde van Romanië. Nu nam hij ruimschoots de maat van Edvald Boasson Hagen en Daryl Impey, die wel de leiderstrui overnam van Michal Kwiatkowski.

Vroege kopgroep kleurt koers

Bijna direct na het buitenrijdens van startplaats Montbrison trokken er vier renners ten aanval. Nikita Stalnov (Astana), Antoine Duchesne (Groupama-FDJ), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic) en Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) maakten de vlucht van de dag mogelijk. Het kwartet bouwde een maximale voorsprong op van om en nabij de zesenhalve minuut. Maar op de glooiende Franse wegen waren ze kansloos voor de ritzege.

Deze mannen kleurden de koers.

De eerste coureur die moest laten lopen was Backaert. Tussen de wijnranken gaven Périchon en Duchesne er in de finale eveneens de brui aan, waardoor Stalnov als enige vluchtmakker overbleef. De Kazazch hield stand tot in de slotkilometer, maar meer dan de prijs voor de strijdlust hield hij niet over aan zijn ontsnapping.

Kwiatkowksi valt

Geletruidrager Michal Kwiatkowski was één van de renners die Stalnov niet voor de finish te pakken kreeg. De Pool van Team Sky ging in volle sprintvoorbereiding onderuit bij het nemen van een rotonde. Kwiato bleef even beduusd op de grond zitten, maar zou uiteindelijk de rit wel uitrijden. De leiderstrui mocht hij echter wel niet opnieuw aantrekken, omdat Impey zichzelf met een derde plaats in de bonificatieseconden zou rijden.