Ellen van Dijk komt ondanks winst in slottijdrit net tekort voor eindwinst Ronde van Thüringen

Op de laatste dag van de 31ste Lotto Thüringen Ladies Tour is Ellen van Dijk er net niet in geslaagd om het klassement naar haar hand te zetten.

Ellen van Dijk

De chronoproef was er één van 18,7 kilometer in en om Schmölln. Twee voormalige wereldkampioenen tegen de klok mochten daarin strijden om de eindzege. Ellen van Dijk had voor aanvang van de beslissende slottijdrit zeven seconden achterstand op Lisa Brennauer, die uit was op titelprolongatie. 

Uiteindelijk noteerde de Woerdense tijdritspecialiste van Sunweb een tijd van 26'38" op het Duitse tijdritparkoers. Haar concurrente van Wiggle HIGH5 was langzamer, maar niet zodanig dat Van Dijk ook het eindklassement kon winnen. Brennauers tijd van 26'40" was afdoende om de Ronde van Thüringen voor het tweede jaar op rij op haar palmares bij te schrijven.

Achteraf gaf Van Dijk te kennen dat haar benen niet super waren. "Deze moest echt uit mijn tenen komen", zei de 31-jarige in een eerste reactie op de website van Team Sunweb. Het was moeilijk om m'n ritme te vinden en ik had zeker geen superdag. Het is jammer dat het niet genoeg was om het eindklassement te kunnen, maar ik ben uiteraard wel blij met deze overwinning. En de supersterke ploeg heeft laten zien dat we klaar zijn voor het tweede deel van het seizoen." 

Naast Van Dijk eindigden Lucinda Brand (derde), Coryn Rivera (vierde), Liane Lippert (zesde) en Floortje Mackaij (tiende) evneens in de top tien van de algemene rangschikking.

Van Dijk zorgde voor de tweede Nederlandse ritzege tijdens de Duitse zevendaagse etappewedstrijd. Eerder deze week wist Rozanne Slik (FDJ - Nouvelle Aquitaine - Futuroscope) al de koninginnenrit met aankomst op de beruchte Hankaberg te winnen. Van Dijks ploeg Sunweb pakte met Coryn Rivera nog twee etappeoverwinningen.