Lorena Wiebes wint tweede Topcompetitie-wedstrijd op rij

In en om Zwolle werd gisteren de Omloop van de IJsseldelta, de vierde wedstrijd om de KNWU Topcompetitie voor vrouwen verreden. En net als tijdens de vorige wedstrijd om het regelmatigheidsklassement was Lorena Wiebes de beste.

Lorena Wiebes

De koers werd ontsierd door enkele valpartijen. Nabij Kampen moest de koers zelfs tijdelijk worden stilgelegd omdat Yara Kastelijn na een crash per ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Gelukkig bleek de schade relatief mee te vallen. 

 Ook Kirsten Wild kwam in haar thuiskoers niet aan sprinten toe. Ze kwam twee keer ten val en de tot overmaat van ramp brak de fiets van de renster van Wiggle HIGH5 ook nog eens. Het maakte dat zij de finale niet haalde. 

32 andere rensters konden in de straten van Zwolle wel strijden om de dagzege. Een van die rensters was Lorena Wiebes, het 19-jarige monstertalent van Parkhotel Valkenburg Cycling Team. Hoewel ook zij tijdens de koers ten val was gekomen wist Wiebes op fraaie wijze Sarah Roy (Mitchelton-SCOTT) en Annelies Dom (Lotto-Soudal) naar de overige podiumplaatsen te verwijzen.

Voor Wiebes is het haar tweede UCI-zege uit haar nog jonge wielerloopbaan. Vorige maand was ze al de beste in de Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg, eveneens een wedstrijd die meetelt om de Topcompetitie. In dit klassement staat Wiebes met 308 punten overigens fier bovenaan. Ze lijkt hard op weg om Marianne Vos als eindwinnares van dit regelmatigheidsklassement op te volgen. Ook 22 augustus volgt de laatste wedstrijd in de Topcompetitie met Veenendaal-Veenendaal.