Transfer- en contractnieuws: Carlos Betancur, Ben O'Connor en Greg Van Avermaet

Nu de Giro d'Italia voorbij is wordt het tijd dat de transfermolen een tandje harder gaat draaien.

Greg Van Avermaet
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet
  • Carlos Betancur Carlos Betancur

De geruchten dat Greg Van Avermaet naar Bahrain Merida zou gaan doen al even de ronde. Rik Verbrugghe, ploegleider van de formatie en schoonbroer van Van Avermaet, heeft aan Het Nieuwsblad laten weten dat de interesse er nog steeds is. Maar het geduld raakt stilaan op. "Greg verkiest nog te wachten op BMC, maar wij kunnen niet blijven wachten", zegt Verbrugghe.

Daarnaast is de regerend Olympische wegkampioen niet de topprioriteit voor de ploeg uit het Midden-Oosten: "We willen onze klassieke ploeg nog steeds versterken, maar onze corebusiness ligt rond Nibali. Zijn ondersteuning en eventuele opvolging zijn voor ons zeer belangrijk", laat Verbrugghe nog weten aan de Belgische krant.

Binnenkort zal vermoedelijk meer duidelijk worden over de toekomst van de BMC-ploeg, waar Van Avermaet momenteel voor uitkomt.

Carlos Betancur

Gisteren kopte La Gazzetta dello Sport dat Carlos Betancur deze zomer al zijn huidige ploeg Movistar zou verruilen voor UAE Team Emirates, de formatie van onder meer Fabio Aru. Hij zou er direct al de Ronde van Spanje voor kunnen betwisten. Het Colombiaanse wonderkind van 28 geeft echter aan dat hij daar niets van weet.

Een paar dagen na het behalen van de vijftiende plaats in de Giro d'Italia meldt Betancur in gesprek met het Spaanse Marca dat hij niet vanaf 1 augustus voor de Emiraten-ploeg van Giuseppe Saronni gaat rijden. Bananito richt zich na een rustperiode in eerste instantie op de Ronde van Polen. Daarna hoopt hij op deelname aan de Vuelta, die 25 augustus in Malaga begint. Namens Movistar.

Ben O'Connor 

Iemand die zijn ploeg in ieder geval niet verlaat is de jonge Australiër Ben O'Connor. Hij heeft zijn aflopende contract met Dimension Data opengebroken. De 22-jarige rijdt ook de komende twee seizoenen voor de Afrikaanse WorldTour-ploeg. 

De tweedejaarsprof streed tijdens de jongste Giro d'Italia lang mee voor een plek in de top tien. Bij een val tijdens de negentiende etappe brak hij echter zijn sleutelbeen, waardoor hij de strijd moest staken. In het perspraatje van de ploeg zegt O'Connor dat hij zich thuisvoelt bij de ploeg. Ook maakt hij er geen geheim van wat zijn voornaamste doel is: "Ik ben een klassementsrenner en een jongerentrui in een grote ronde staat nu bovenaan mijn verlanglijst."