Fernando Gaviria wint na fotofinish slotrit Californië

Fernando Gaviria heeft de slotrit in de Tour of California gewonnen. De Colombiaan van Quick-Step Floors versloeg héél nipt Max Walscheid in de sprint in Sacramento.

Gaviria
  • Max Walscheid Max Walscheid
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Neilson Powless, Mikkel Bjerg, Adam De Vos en Jonny Clarke vormden tijdens deze vlakke laatste etappe rondom Sacramento de kopgroep van de dag. Veel voorsprong kregen zij niet; het peloton liet ze maximaal twee minuten wegrijden. 

Na het aantikken van het stadje Winters werd de draai richting Sacramento gemaakt. Langzaam maar zeker slonk de voorsprong van de kopgroep, totdat het peloton ze weer bijhaalde op vier kilometer van de finish. Katusha-Alpecin nam vervolgens het heft in handen voor kopman Marcel Kittel, maar de roodblauwe formatie werd al snel overwoekerd door Mitchelton-Scott en Quick-Step Floors. 

In de eindsprint leken Caleb Ewan en Fernando Gaviria het met elkaar te gaan uitvechten, maar plots was daar Max Walscheid die als een speer op kwam zetten. Net te laat echter, want na het bekijken van de finishfoto bleek Gaviria toch echt de sterste geweest te zijn. Hij pakte daarmee ook de puntentrui ten koste van Caleb Ewan. Egan Bernal verloor geen tijd en stelde zo zijn eindzege in de Tour of California veilig.