Groenewegen: 'Ik voel me heel goed'

Dylan Groenewegen schreef gisteren met overmacht de eerste etappe van de Tour of Norway op zijn naam. Niemand kon ook maar enigszins in de buurt blijven van de Amsterdammer.

Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Het betekende voor de spurtbom direct een overwinning na ruim een maand zonder koersen en een perfect begin van zijn opbouw naar de Tour de France. "De jongens hebben een perfect lead-out gedaan", zo vertelde Groenewegen op de site van zijn ploeg. "Het ging heel goed. Het was een lastige en harde finale, vooral hectisch. De ploeg deed het goed door te controleren en me goed af te zetten. Vooral Amund Jansen en Timo Roosen waren in de laatste kilometer heel sterk."

Groenewegen hoopt in de Tour of Norway nog een paar keer het podium op te mogen. Die kans is groot, want er komen nog een paar mooie ritten voor hem aan. "Ik voel me heel goed. Vandaag is de etappe meer bergop, ook de finish. Maar ik ga het zeker proberen. Het is een mooie uitdaging: we gaan ervoor. Er komen zeker nog kansen voor mij en de ploeg deze week. Dit is alvast een mooie opsteker."