Skujins beste coureur op circuit Laguna Seca

In de Ronde van Californië kwam Toms Skujins winnend over de streep op het circuit van Laguna Seca. De Let maakte optimaal gebruik van zijn stuurmanskunsten in de corkscrew en kraaide victorie.
Skujins

Na de machtsgreep van Egan Bernal op dag twee lag de Ronde van Californië al in een plooi. De Amerikaanse WorldTour-koers was nog niet definitief beslist, maar de Colombiaan van Team Sky had een serieuze optie genomen op de eindzege.

De derde etappe zou interessant zijn voor de klassementsrenners als het ging om verlies beperken. De finale richting het circuit van Laguna Seca, bekend van de motorsport, was namelijk flink heuvelachtig. Twee jaar geleden won Peter Sagan op het circuit.

Drie renners zaten in de vroege vlucht van de dag: Robin Carpenter en Evan Huffman (Rally Cycling) namen Ian Garrison (Hagens Berman Axeon) mee op sleeptouw. Maar nadat Carpenter moest lossen, kreeg Huffman te maken met kettingproblemen. Garrison bleef alleen vooraan over, al kwam zijn Amerikaanse medevluchter na een tijdje weer aansluiten. Vanuit het peloton maakten Logan Owen (EF Education First) en Toms Skujins (Trek-Segafredo) de oversteek.

Kleine groep

Op de Laureles Grade Summit scheidde Skujins zich af met Sean Bennett (Hagens Berman Axeon), die het gat vanuit het peloton kon overbruggen. Alleen een helling van een kilometer naar de Mazda Raceway - zoals het circuit van Laguna Seca ook wel heet - vormde nog een hindernis voor het tweetal, dat 20 seconden voorsprong meenam naar die beklimming.

Vanuit het peloton viel Antwan Tolhoek aan, maar de Nederlander kon het gat niet dichten. Het was Skujins die zijn medevluchter achterliet op het circuit, precies in de beruchte corkscrew. De Let reed naar zijn derde ritwinst ooit in de Ronde van Californië. Achter hem werd Sean Bennett tweede, vervolgens won Caleb Ewan de sprint voor plaats drie.

Laatste nieuws