Battaglin: 'Ik bekijk het nu van dag tot dag'

Enrico Battaglin bezorgde Team LottoNL-Jumbo een prachtige start in de Giro d'Italia. Gisteren werd hij derde, maar vandaag liet de Italiaan iedereen achter zich.

Battaglin
  • Afbeelding van Enrico Battaglin Enrico Battaglin

Het betekende zijn derde ritoverwinning in Italië in zijn loopbaan. In het flashinterview na afloop legde hij uit dat zijn thuisronde hem altijd goed ligt. "De Giro is me altijd goedgezind. Ik rijd hier eigenlijk altijd goed. Dit is mijn derde ritoverwinning en daar ben ik heel blij mee. Ik hoop de Giro op deze manier te continueren. Het is pas de vijfde etappe en ik heb al een derde plaats en overwinning achter mijn naam. Vanaf nu bekijk ik het van dag tot dag."

Het verschil tussen vandaag en gisteren zat hem in de moeilijkheidsgraag van de rit. Battaglin vertelde dat de vierde etappe meer voor krachtpatsers was en er vandaag iets meer op souplesse gereden kon worden. "Vandaag was het ook steil, maar alleen op twee kilometer van het einde. Ik had nu in de laatste kilometer wat tijd om te herstellen, zodat ik een goede sprint kon rijden."