Sarreau snelste Franse sprinter in Duinkerken

De eerste rit van de Vierdaagse van Duinkerken viel ten prooi aan Marc Sarreau. In La Bassée was de Fransman de snelste in een massasprint.

Sarreau
  • Marc Sarreau Marc Sarreau

De Vierdaagse van Duinkerken was ook in 2018 nog steeds een Zesdaagse. Maar oude, bekende namen aanpassen: daar doen ze in Frankrijk nog steeds niet aan. De ronde werd geopend met een vlakke etappe van ruim 160 kilometer richting La Bassée. Onderweg een aantal hellingen, maar die mochten geen naam hebben. Een massasprint stond in de sterren geschreven.

Een van de Franse beloften die daarin goed voor de dag zou kunnen komen, begaf zich vreemd genoeg in de vroege vlucht. Jérémy Lecroq van Vital Concept Cycling Club ging op reep met twee landgenoten: Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) en de prachtige naam Pierre Idjouadiene (Roubaix Lille Métropole). 

Het trio pakte snel een paar minuten, maar in het peloton hielden Lotto Soudal (André Greipel) en Cofidis (Nacer Bouhanni) het drietal onder controle. In de laatste van drie plaatselijke ronden werden de drie bij de lurven gepakt en was het wachten op de massasprint. Daarin bewees Marc Sarreau de snelste te zijn.