Eschborn-Frankfurt: Alexander Kristoff voltooit kwartet

Alexander Kristoff heeft Eschborn-Frankfurt op zijn naam geschreven. De Europese wegkampioen van UAE Team Emirates won de Duitse 1-meiklassieker voor de vierde achtereenvolgende keer.
Alexander Kristoff

Het was vechten voor de vroege vlucht en uiteindelijk waren Warnier, Gerts, Tanner, Teklehaimanot, Saramotings,Gate en Arashiro de gelukkigen. In de heuvelzone sloten Lambrecht, Mühlberger en Gogl aan. Het tempo in het peloton was constant hoog waardoor de voorsprong van de kopgroep speelbaar was. Een aantal renners waagde de jump en slaagde, Matthews probeerde dat ook toen het gat 30 seconde was op 40 kilometer van de aankomst. Voor de Australiër was het minder succesvol en hij haalde het met 5 anderen niet.

In Frankfurt lag een bochtig parcours te wachten wat de kopgroep uitdunde naar 4 renners, dat waren Bernard, Spilak, Bole en Buchmann. In het uitgedundepeloton waren weinig knechten over en de voorsprong slinkte langzaam. Uiteindelijk was de hergroepering op 3 kilometer een feit. Gaviria ging de sprint veel te vroeg aan en vervolgens maakte was het ook voor Bennet net te ver. Dit was ideaal voor Kristoff die naar de overwinning sprintte.

Kristoff was eerder al de beste in 2014, 2016 en 2017. In 2015 ging de wedstrijd niet door vanwege terreurdreiging. Dankzij zijn overwinning is de Noor nu ook alleen recordhouder in de WorldTour-wedstrijd. 

Later meer.

#RadKlassiker - @FndoGaviria missed a turn in the final? Not clear what happened from the camera pic.twitter.com/sMXk9E9CIC — La Flamme Rouge (@laflammerouge16) 1 mei 2018

Laatste nieuws