Giro-selecties: Sky, Katusha Alpecin, UAE Team Emirates, Movistar en Dimension Data

Team Sky, Dimension Data, Movistar, UAE Team Emirates en Katusha Alpecin hebben hun afvaardigingen voor de 101ste Giro d'Italia geopenbaard. In de vier selecties vinden we twee Nederlanders: Wout Poels en Maurits Lammertink.

Giro d'Italia
  • UAE Team Emirates UAE Team Emirates
  • Wout Poels Wout Poels

Sky mikt zoals bekend op Chris Froome. De niet geheel onomstreden Britse kopman krijgt op jacht naar zijn derde grote ronde op rij Wout Poels mee als één van zijn adjudanten. De Limburger, die voor de tweede maal de Giro gaat rijden, zal één van de belangrijkste helpers moeten worden van Froome, die één van de voornaamste uitdagers wordt van titelverdediger Tom Dumoulin. 

Giro-selectie Team Sky

Chris Froome

David de la Cruz

Kenny Elissonde

Sergio Henao

Vasil Kiryienka

Christian Knees

Salvatore Puccio

Wout Poels 

Poels en Froome in de Vuelta van 2017: ook in de Giro een gouden duo?

Katusha Alpecin met Lammertink

Ook Maurits Lammertink mag zich gaan opmaken voor zijn tweede Giro d'Italia. Hij werd vandaag als één van de acht renners van de Katusha Alpecin-formatie voorgesteld. Lammertink was in 2013 ook al actief in de Corsa Rosa. Hij reed toen naar de 154ste plaats in het eindklassement.

Renners die weten hoe het is om een rit te winnen in de Giro zitten ook in de selectie. Zowel Maxim Belkov als Alex Dowsett wonnen in 2013 immers al een rit in de Italiaanse drieweekse. De Rus won toen de rit naar Firenze, Dowsett pakte de lange individuele tijdrit. Ook in het het Zwitserse vrijbuiterscollectief: tijdritspecialist Tony Martin. De Duitser wist nog geen etappe te winnen in de Ronde van Italië, maar hij zou in Jeruzalem een gooi kunnen doen naar de eerste roze trui. 

Giro-selectie Katusha Alpecin

Maxim Belkov

Alex Dowsett

José Gonçalves

Viacheslav Kuznetsov

Maurits Lammertink

Tony Martin

Baptiste Planckaert

Mads Würtz Schmidt

Maurits Lammertink.

UAE zet alles op Aru

Zoals verwacht zal Fabio Aru de UAE Emirates-ploeg aanvoeren. Ploegbaas Giuseppe Saronni  in het persbericht van de formatie. "Fabio gaat naar de Giro met een groot verlangen om te scoren." De Italiaanse rondehoop wordt onder meer ondersteund door Diego Ulissi en Jan Polanc, die in het verleden net als Aru al dagsuccessen mochten vieren.

Giro-selectie UAE Team Emirates

Fabio Aru

Darwin Atapuma

Diego Ulissi

Valerio Conti

Manuele Mori

Marco Marcato

Jan Polanc

Vegard Stake Laengen

Aru tijdens de jongste Tirreno-Adriatico, waar hij twaalfde werd in het eindklassement.

Dimension Data mikt op Meintjes

Ook Dimension Data heeft haar huiswerk gedaan. Louis Meintjes moet voor de Afrikaanse WorldTour-ploeg gaan strijden om een plek in de top tien van het eindklassement. De Zuid-Afrikaan wordt onder meer ondersteund door Ben O'Connor, die onlangs nog een rit won in de Ronde van de Alpen. De Australiër Igor Anton en Ben King zijn de andere twee niet-Afrikaanse renners van de ploeg tijdens de 101ste Ronde van Italië.

Meintjes' landgenoot Ryan Gibbons mag zijn geluk beproeven in de sprintersetappes. De formatie hoopt overigens aan het einde van de ronde 1000 fietsen aan jonge, in Afrika woonachtige meisjes te kunnen geven.

Giro-selectie Dimension Data

Louis Meintjes

Ben O’Connor

Ryan Gibbons

Jacques Janse van Rensburg

Natnael Berhane

Igor Anton

Ben King

Jaco Venter

Meintjes (archief) maakt zijn debuut in de Giro.

Movistar

De armada van Eusebio Unzué verschijnt met een voormalig winnaar van de jongerentrui aan het vertrek. Carlos Betancur, die de witte trui in 2013 mocht aantrekken en toen vijfde werd in de eindrangschikking, is namelijk één van de acht van Movistar. Daarnaast zal onder anderen Dayer Quintana, de broer van de winnaar van 2014 over een week de tocht door Israel en Italië mogen aanvatten.

Giro-selectie Movistar

Carlos Betancur

Richard Carapaz

Victor de la Parte

Ruben Fernandez

Antonio Pedrero

Dayer Quintana

Eduardo Sepúlveda

Rafael Valls

Betancur dacht in 2013 de rit naar Firenze te hebben gewonnen. Helaas voor 'Bananito' was Maxim Belkov driekwart minuut eerder al als eerste over de eindstreep gekomen.