Pinot trekt met sterke FDJ-selectie naar Giro

Groupama-FDJ trekt met een sterke formatie naar de Giro d'Italia. Het plan is om Thibaut Pinot eindelijk eens een grote ronde te laten winnen.

Pinot
  • Afbeelding van Groupama-FDJ Groupama-FDJ
  • Afbeelding van Thibaut Pinot Thibaut Pinot

De Franse klimmer reed tot nu toe negen grote rondes: 6 keer de Tour de France, 2 keer de Vuelta a España en vorig jaar de Giro d'Italia. Bij zijn grote ronde-debuut in de Tour van 2012 won de kopman van de Franse loterijploeg de achtste etappe richting het Zwitserse Porrentruy, om daarna tiende te eindigen in het klassement. 

Daarna volgden een zevende plaats in de Vuelta van 2013 en een derde stek in de Tour het jaar erop. Frankrijk dacht een nieuwe grote ronde-winnaar in handen te hebben, maar dat blijkt tot op de dag van vandaag niet waar. Enkel met de vierde plaats in de 100ste Giro vorig jaar kwam Pinot nog in de buurt. Wel won hij in de Tour van 2015 op Alpe d'Huez en wist hij vorig jaar de voorlaatste Giro-rit te winnen.

Het gaat voor de Fransman, die vorige week nog het eindklassement in de Tour of the Alps won, dus om minstens een podiumplek op Italiaans grondgebied. Dat doet hij met zijn vaste luitenant in de bergen Sébastien Reichenbach. De Zwitser stond zijn kopman vorig jaar ook al zeer goed bij en reed zelf nog naar een verdienstelijke vijftiende plaats.

Bergop kan Pinot ook nog van de diensten van Steve Morabito, Georg Preidler, Anthony Roux en Jérémy Roy genieten. Die laatste zal samen met William Bonnet en Matthieu Ladagnous er ook nog voor moeten zorgen dat hun kopman in de vlakke etappes uit de gevaren blijft.

Alles lezen uit de Giro-special?

Dat kan! Die ligt sinds vorige week dinsdag in de winkel bij jou in de buurt, maar je kunt hem ook online bestellen. Dat doe je hier, voor maar €6,99!